headerbeeld

Chatten voor advies en hulp

De NPV geeft al jaren advies en toerusting via de telefoon en e-mail. Sinds april 2018 is het ook mogelijk om te chatten voor advies en hulp. En dat is prettig als je anoniem wilt blijven of als je liever niet wilt bellen.

De chat is overdag geopend en is te vinden onderin deze pagina en op de pagina van de NPV-Advieslijn. De NPV blijft daarnaast 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar voor persoonlijk advies en toerusting.

 

Chatten

Als jongere gebruik jij je telefoon waarschijnlijk ook vooral om foto’s te maken en korte berichten te sturen naar je vrienden. Bellen, dat is net een extra drempel.

Anoniem

De chat is een vorm van dienstverlening die het mogelijk maakt om anoniem contact te leggen. Ook maakt het de drempel lager om gevoelige onderwerpen te bespreken.
De chat is gebouwd is een veilige, beschermde omgeving. Je hoeft geen account aan te maken om te kunnen chatten en door een nickname te gebruiken blijf je volledig anoniem. Chatten voor advies is anoniem en het eventueel opheffen van die anonimiteit heb je zelf in de hand.

Chatten

Welke onderwerpen

Abortus, anticonceptie en seksualiteit zijn onderwerpen waar we veel over praten met jongeren. Maar ook eenzaamheid kan een thema zijn of misschien voel jij je overvraagd in de mantelzorg die je moet geven aan een familielid.

Allemaal prima onderwerpen om met ons over te chatten voor advies en hulp. Als het onderwerp niet goed bij ons past of als we vinden dat wij er te weinig over weten zullen we je een goed vervolgadres geven.

Blij mee

Astrid Bokhorst, manager Advies & Toerusting, is blij met deze nieuwe vorm van dienstverlening: ‘ We zien dat online dienstverlening steeds gebruikelijker wordt en dat met name jongeren hun vragen niet meer telefonisch stellen, maar per e-mail of chat. De stap om naar de NPV te bellen kan bij onderwerpen als abortus, seksualiteit en anticonceptie ook een (te) grote drempel zijn.’

Ik wil chatten

De chat kan je vinden op deze pagina en verder op alle themapagina’s op deze website.

Voorlopig is de chat op werkdagen beschikbaar tijdens kantooruren, straks in de zomer zal de chat ook ’s avonds open zijn.

Klik in het pop-up scherm hieronder en de medewerker zal met je in gesprek gaan.

Heb je andere vragen, kijk dan hier

Ik wil chatten