Chatten over lastige vragen

placeholder

Chatten over lastige vragen

Sinds een paar weken kan je ook chatten over lastige vragen met de NPV. Veel mensen dachten: oei, lastige vragen via de chat; als dat maar goed gaat!

Voor we deze stap naar online hulpverlening gingen zetten hebben we gepeild bij de leden van de NPV hoe ze het liefst contact op zouden willen nemen met de Advieslijn. Vooral jongeren zouden het prettig vinden als ze ook via de chat contact zouden kunnen leggen.

Ook jongeren weten de chat te vinden

Jongeren weten de weg naar de chat te vinden. Daar zijn we blij mee! En in de loop van deze zomer willen we ook in de avonduren beschikbaar zijn voor jullie vragen. Kenmerkend voor de NPV-Advieslijn is een open oor en ruime persoonlijke aandacht bij die lastige (ethische) vragen.

  • Ik overweeg orgaandonor te worden. Kunt u mij daar wat meer over vertellen?
  • Ik heb sinds kort een vriend en het wordt tijd om keuzes te maken op het gebied van seksualiteit. Hebben jullie daar gedachten over?
  • We willen trouwen en denken na over anticonceptie en willen ook Bijbelse overwegingen daarbij betrekken. Welke informatie hebben jullie beschikbaar?

Anoniem is juist fijn

Daar waar bij volwassenen eerst wat twijfel was of je wel persoonlijke vragen kunt stellen via een onpersoonlijk medium als de chat stonden jullie daar heel anders in: we waren nog geen uur online en toen meldde een jongere zich met moeilijke vragen over een onbedoelde zwangerschap.

Aan het eind van het chatgesprek wisten we het zeker: persoonlijk aandacht bij lastige vragen en de chat gaan heel goed samen!  Hoe fijn is het als je snel én als je wil zelfs anoniem een stap kunt zetten in de richting van een oplossing of de hulp die je nodig hebt.

De chat is er ook voor jou, dus probeer gerust uit of het wat is. Je kan de chat op iedere themapagina vinden, maar ook hier.

Dit is een bewerking van het blog van Astrid.

Had je ons online magazine speciaal voor jongeren al eens gelezen?
Volg ons op Facebook of Instagram dan krijg je bericht
wanneer de juni-editie online staat