Toen onze dochter mazelen kreeg

placeholder

Toen onze dochter mazelen kreeg

Vaccinatie is weer in het nieuws nu er cijfers bekend zijn gemaakt over de vaccinatiegraad in Europa. En het ging deze weken met name over de mazelen. We kregen een ervaringsverhaal toegestuurd van een moeder die terugblikt naar de periode dat haar dochter dit virus kreeg.

Ze was op vakantie geweest in Engeland met haar dochter van 6 maand oud. Nog niet ingeënt tegen de mazelen, want dat vaccin krijg je pas bij 14 maanden. Een verhaal over de zwaarte van mazelen en de oproep van deze moeder om je besluit voor wel of niet te vaccineren te nemen op basis van geloof, geweten en verstand.

Misschien ben jij al aan het nadenken over het hoe zou moeten gaan als jij kinderen mag krijgen. Wil je ze wel of niet laten inenten? Misschien helpt het verhaal jou bij het maken van een keuze. Je mag ook altijd chatten, mailen of bellen met onze advieslijn over dit onderwerp. We helpen je dan met het op een rij zetten van jouw twijfels zodat je weer overzicht krijgt en een bij jou passend standpunt kunt innemen.

Naam en adres van deze moeder is bekend bij de redactie. Lees hier het verhaal. Andere ervaringsverhalen kan je hier lezen.