headerbeeld

Over Way of Life

Way of Life is de jongerenorganisatie van de NPV. Way of Life houdt zich bezig met thema’s als orgaandonatie, abortus, seksualiteit, anticonceptie, eenzaamheid en euthanasie. Op deze pagina vertellen we je wat we doen en wat jij voor ons zou kunnen doen.

Het leven is kostbaar en verdient bescherming

Het leven is een gave van de Schepper zelf. Dat leven is kostbaar en verdient bescherming; van het allerprilste begin tot aan het einde.

Way of Life komt op voor het mensenleven. Voor leven dat kwetsbaar is en broos, voor ieder mens, in welke levensfase dan ook. Wij doen dat vanuit de Bijbelse opdracht om het leven te beschermen, in navolging van Jezus Christus.

Workshops en gastlessen

Way of Life is de jongerenorganisatie van de NPV en dus zijn we regelmatig te vinden in kerken, scholen en verenigingen met thema-avonden, workshops en gastlessen.

Way of Life biedt een programma op maat, dus u/jij kunt zelf bepalen welke thema’s en onderdelen er aan de orde komen! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een echt Lagerhuisdebat, een lezing of een interactief programma met film, kennisquiz en discussie.

Handleiding seksualiteit
Way of Life heeft een eigen handleiding ontwikkelt over seksualiteit voor jeugdavonden. Lees meer.

Maar Way of Life is meer dan workshops. Omdat we onderdeel zijn van de NPV kan je ook gebruik maken van de overige diensten.

Workshops en gastlessen

Over de NPV

De NPV is actief op drie vlakken: Persoonlijk advies en toerusting, Thuishulp en beleidsbeïnvloeding. Jij als jongere kunt uiteraard gebruik maken en/of meewerken van deze diensten.

Persoonlijk advies en toerusting
De medewerkers van de NPV-Advieslijn helpen je als je een vraag hebt over medische ethiek. Bijvoorbeeld:

  • Ik weet niet zo goed of ik orgaandonor wil worden. Hoe maak ik een keuze?
  • Is het gebruik van het Mirenaspiraaltje in mijn situatie verantwoord?
  • Mijn vader is erg ziek. De huisarts verwacht dat hij binnen een week zal overlijden. Nu is mijn vader erg onrustig en de huisarts stelt voor hem in slaap te brengen. Is dit geen euthanasie?

Je kunt telefonisch, per e-mail en via de chat contact opnemen met de NPV-Advieslijn, ook als je geen lid bent van Way of Life of de NPV. De medewerkers van de Advieslijn luisteren naar je en geven je informatie en tips, zodat je zelf een keuze kunt maken. Een keuze die bij jou past.

Beleidsbeïnvloeding

De NPV/Way of Life is jouw stem in de samenleving. Wij dragen uit dat het leven kostbaar is en beschermd moet worden en niet zomaar beëindigd door abortus of euthanasie. Dat doen wij door te lobbyen in Den Haag, te reageren op wetsvoorstellen, te publiceren in kranten en mee te werken aan tv-programma’s.

Thuishulp
Een vrijwilliger van NPV-Thuishulp zorgt voor praktische hulp bij mensen die dat nodig hebben. Samen boodschappen doen, iemand naar het ziekenhuis rijden, of gewoon even gezellig een kopje koffie drinken.

Als jij bijvoorbeeld mantelzorger bent zou je eens kunnen kijken hoe wij je kunnen helpen.

Maar misschien gaat het juist heel goed met je en heb je tijd en energie over om juist zo’n vrijwilliger te zijn.

Daarover gaat het onderstaande filmpje.

Iets voor jou?

In een aantal plaatsen in Nederland is een Way of Life afdeling actief. In andere plaatsen doen jongeren volledig mee binnen ‘grote mensen NPV’. Ze kunnen daar jouw hulp altijd gebruiken.
Ouderen vinden het fijn om jonge mensen over de vloer te hebben die hen wegwijs kunnen maken met bijvoorbeeld hun telefoon. Maar ook jongeren met een handicap bijvoorbeeld vinden het vaak fijn om een jongere als buddy te hebben.

Gastdocent

Praat jij gemakkelijk voor groepen en vind je het interessant om kennis over te dragen en te praten over medisch-ethische zaken? Neem contact op, we hebben ruimte voor nieuwe gastdocenten.

Word jij ook lid?

Way of life is de jongerenorganisatie van de NPV en daarom zou het zo gaaf zijn als je ook lid wilt worden. Hopelijk om actief mee te doen en anders om al die anderen te ondersteunen door jouw lidmaatschap.

Way of Life is speciaal voor jongeren tot 25 jaar. Voor slechts 12,50 per jaar ben je lid van Way of Life en profiteer je van de ledenvoordelen van Way of Life en de NPV. Vanaf je 25e wordt je lid van de NPV.

Je regelt je lidmaatschap op deze pagina.

Wist je dit al?

  • We hebben een online keuzehulp ontwikkeld die jou kan helpen een standpunt te vormen over gezinsvorming en anticonceptie. Kijk hier.
  • We hebben een online keuzehulp ontwikkeld waarmee je van alles te weten komt over de 20 wekenecho.
  • We brengen vier keer in het jaar een online magazine uit.
  • We hebben op deze site en op die van de NPV allerlei informatie over thema’s als abortus, NIPT, embryoselectie etc.
  • We gaan graag met jou het gesprek aan op Facebook en Instagram