Preconceptiezorg

placeholder

Preconceptiezorg

Pre’ betekent ‘voor’ en ‘conceptie’ betekent bevruchting. Preconceptiezorg is dus zorg die al begint vóór de zwangerschap en die doorgaat totdat zwangerschapscontroles bij een arts of verloskundige beginnen. Preconceptiezorg is een verzamelterm voor alle maatregelen ter bevordering van de gezondheid van aanstaande moeders en hun kinderen.

Bedreigingen van de gezondheid van moeder en kind zijn vaak al vroeg – soms al voor de zwangerschap of in het prille begin ervan – aanwezig. Sommige maatregelen ter bevordering van de gezondheid van moeder en kind moeten al vóór de bevruchting worden genomen. Het gaat hierbij om invloeden zoals voeding, genotmiddelen, arbeidsomstandigheden, ziekten, geneesmiddelengebruik en erfelijke factoren.

Bij de NPV komen mensen met deze vragen over preconceptiezorg:

  • Na twee jaar ben ik nog steeds niet zwanger. Wat zou er mis kunnen zijn?
  • In mijn familie komt een erfelijke aandoening voor. Heeft dit gevolgen voor een toekomstige zwangerschap?
  • Wat is Foliumzuur en hoelang moet ik dat gebruiken?
  • Ik ben zwanger. Wat mag ik wel en niet eten?

Als je met deze of andere vragen bij de NPV komt, is jouw vraag en jouw situatie het uitgangspunt. De NPV beantwoordt helder jouw vragen zodat je de juiste informatie in handen hebt. Ook kunnen wij je handvatten geven om in uw situatie tot een goede keuze te komen, Juist daarom is het zinvol om met je vraag contact te zoeken met de NPV.

Daardoor krijg je:

  • Alle informatie op een rijtje
  • Ook informatie vanuit Bijbels perspectief
  • De beschikking over handige adressen en/of voorbeelden
  • Voorbeelden van links zodat u in alle rust en vertrouwen de juiste keuze kunt maken.

De NPV zet zich al dertig jaar in voor de zorg voor het leven. Vanuit christelijk patiëntenperspectief zijn wij dé vraagbaak voor jouw vragen over gezondheid en ziekte. Je kunt met je vragen bij ons terecht voor een deskundig en persoonlijk advies. Wij beschikken over veel inhoudelijke informatie en een uitgebreid netwerk waarmee we je van dienst kunnen zijn. Tijdens kantooruren kun je bellen met ons spreekuur. Ook hebben wij een speciale telefoonlijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is voor urgente vragen rondom het begin en einde van het leven.

Meer weten?