Prenataal onderzoek

placeholder

Prenataal onderzoek

Prenatale diagnostiek betekent: onderzoek bij de menselijke vrucht vóór de geboorte, in moederschoot. Via prenataal onderzoek kun je veel ziekten en aandoeningen bij het ongeboren kindje vaststellen. In de praktijk wordt hiervoor zowel de term prenatale screening als prenatale diagnostiek gebruikt. Een brede screening is bijvoorbeeld de 20-weken echo. Naast de beproefde methodes zoals de echo en de vlokkentest zijn er tegenwoordig ook nieuwe screeningstechnieken, zoals NIPT en DNA-onderzoek (DNA sequensen).

Bij de NPV komen mensen met deze vragen prenataal onderzoek:

  • Ik heb een verhoogde kans op een kindje met Down. Hoe nu verder?
  • Uit de 20-wekenecho bleek dat er iets mis is met ons kindje. De arts wil met spoed een vruchtwaterpunctie doen. Wij hebben hier vragen bij.
  • Wat zijn de ethische aspecten van NIPT?

Als je met deze of andere vragen bij de NPV komt, is jouw vraag en jouw situatie het uitgangspunt. De NPV beantwoordt helder je vragen zodat je de juiste informatie in handen hebt. Ook kunnen wij je handvatten geven om in uw situatie tot een goede keuze te komen, Juist daarom is het zinvol om met je vraag contact te zoeken met de NPV.

Daardoor krijg je:

  • Alle informatie op een rijtje
  • Ook informatie vanuit Bijbels perspectief
  • De beschikking over handige adressen en/of voorbeelden
  • Voorbeelden van links zodatt je alle rust en vertrouwen de juiste keuze kunt maken.

De NPV zet zich al dertig jaar in voor de zorg voor het leven. Vanuit christelijk patiëntenperspectief zijn wij dé vraagbaak voor jouw vragen over gezondheid en ziekte. Je kunt met je vragen bij ons terecht voor een deskundig en persoonlijk advies. Wij beschikken over veel inhoudelijke informatie en een uitgebreid netwerk waarmee we je van dienst kunnen zijn. Ook hebben wij een speciale telefoonlijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is voor urgente vragen rondom het begin en einde van het leven.

Meer weten?