Zwangerschap

placeholder

Zwangerschap

Een zwangerschap is over het algemeen een periode van blijdschap en verwachting. Tijdens een zwangerschap worden moeder en kind begeleid door een verloskundige en/of een gynaecoloog. Onderzoeken en testen worden gedaan. Meestal gaat het gelukkig goed tijdens de zwangerschap, maar er kunnen soms ook grote zorgen zijn.

Mensen komen met deze vragen rond hun zwangerschap bij de NPV:

  • Met welk doel worden al die onderzoeken vooraf gedaan? Zijn ze allemaal wel echt nodig?
  • Ik wil geen abortus, ook niet als ons kindje een handicap blijkt te hebben. Moeten we dan al die onderzoeken wel laten doen?
  • Ons kindje blijkt een bepaald syndroom te hebben. Kunt u ons helpen aan meer informatie hierover?
  • De gynaecoloog heeft verteld dat ons kindje een heel ernstige handicap heeft. Nu vraagt hij ons wat wij willen, wel of geen abortus, wel of niet behandelen. Het duizelt ons, kunt u ons helpen?
  • Mijn vrouw is zwanger van een kindje wat niet levensvatbaar is. Nu dreigt een zwangerschapsvergiftiging en daarom wil de gynaecoloog een abortus uitvoeren. Wat moeten wij doen?

Als je met deze vragen bij de NPV komt, is jouw vraag en jouw situatie het uitgangspunt. De NPV helpt je om deze vraag helder te krijgen binnen de concrete situatie waarmee je te maken heeft. Daarbij krijg je heldere informatie over dit onderwerp en helpen wij je om met uw vragen, de gegeven informatie en je wensen het gesprek aan te gaan met de behandelend arts.

Daardoor:

  • Kun jeje vragen en verhaal kwijt bij iemand die onafhankelijk is
  • Krijg je alle informatie op een rijtje
  • Ben je in staat het gesprek aan te gaan met de behandelend arts
  • Kun je beslissingen nemen die passen bij jouw levensvisie

De NPV zet zich al dertig jaar in voor de zorg voor het leven. Vanuit christelijk patiëntenperspectief zijn wij dé vraagbaak voor jouw ethische vragen over gezondheid en ziekte. Je kunt met jouw vragen bij ons terecht voor een deskundig en persoonlijk advies. Ook hebben wij een speciale telefoonlijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is voor urgente vragen rondom het begin en einde van het leven.

Meer weten?

Wil je graag met iemand doorpraten over je vragen? Bel dan naar het spreekuur van de NPV: (0318) 54 78 88. Wij staan je graag te woord!